5 av de bästa babynesten för att lugna ditt barn och få det att sova lugnt och stilla.

Bästa babynesten

Bästa babynesten – Vi har tittat på de bästa produkterna i pöl-stil med avseende på komfort, bekvämlighet och söthet.

Under de första veckorna sover nyfödda barn mer än de är vakna – i genomsnitt behöver ett barn mellan 16 och 22 timmars vila per dag. Om du vill ge ditt barn en bekväm plats att sova på som inte alltid är i dina armar, men där du fortfarande kan hålla ett vakande öga, kan du använda dig av ett babynest.

I föräldravärlden är dessa produkter fortfarande ett relativt nytt koncept, och Sleepyhead – numera DockATot – var pionjär på detta område redan 2005. Sedan dess har många fler alternativ kommit ut på marknaden. De är i princip madrasser med vadderade sidor som erbjuder en smal och mysig sovplats för ditt barn.

Det är också viktigt att komma ihåg att de allra flesta babynästen inte är certifierade för att sova över natten och att de alltid måste ställas på ett plant, fast och stabilt underlag – följ alltid tillverkarens anvisningar. De ska användas för att lugna och allmänt trösta ditt barn.

Vi jämförde en rad olika babynästen (ofta även kallade sovpölar) mot några viktiga kriterier under två veckor och med hjälp av en liten åtta veckor gammal recensent.

Först och främst är bekvämligheten viktig; du vill ha ett mjukt tyg som är skonsamt mot barnets hud, t.ex. bomull, men som också andas , och nätmaterial är en stark utmanare.

Tvättbarhet är också en viktig faktor, eftersom ditt barn troligen kommer att tillbringa många timmar i denna produkt – avtagbara överdrag som kan tvättas i tvättmaskinen vinner poäng för praktiska egenskaper.

Även om föräldrar skulle ge sin högra arm för att få några fler timmars sömn, är det inte billigt att köpa babyutrustning, så det är viktigt att hitta en till rätt pris. Det är troligt att ditt babynäste kommer att flytta runt i huset också, så det betyder att bärbarhet spelar in, liksom stilen. Frukta inte, för vi har hittat några av de snyggaste alternativen på marknaden.

Du kan lita på våra oberoende recensioner. Det kan hända att vi får provision från vissa återförsäljare, men vi låter aldrig detta påverka valen, som formas utifrån tester i verkligheten och expertråd. Dessa intäkter hjälper oss att finansiera vår verksamhet.

Purflo sleep tight baby bed

Den här produkten är innovativ i alla led, men de fasta sidorna är den främsta attraktionen. De hindrar barnet från att rulla ut ur sängen, eftersom de är tillräckligt starka för att hålla barnet inne i kokongen. Överraskande nog känns de inte skrymmande eller otympliga tack vare den miljövänliga och andningsbara fyllningen – en DuPont-patenterad fiber som kallas sorona. Den är tillverkad av 37 procent växtbaserade ingredienser och behåller sin form och struktur för att säkerställa att den inte blir platt med åldern.

Vid den första inspektionen var vi oroliga för att underlaget kändes för hårt, men för att hålla barnet säkert är ett fast, platt underlag viktigt för oövervakad sömn. Medan vi vuxna är noga med hur våra madrasser känns, är nyfödda barn inte lika petiga.

Den andningsbara nätöverdelen garanterar komfort med rätt mängd knäppning. Faktum är att andningsförmågan är en viktig egenskap i hela madrassen, eftersom basen och sidorna är utformade så att luften kan cirkulera runt barnet och hålla en säker temperatur. Vi blev också överväldigade av hur lätt den är att tvätta, och till och med basen är avtagbar för att torka rent.

Vanligtvis brukar man betala priset för en så praktisk produkt när det gäller estetik, men så är inte fallet – det här boet finns i fem olika utföranden, bland annat vitt, grått, rosa, botaniskt tryck och scandi-spots-tryck, där det sistnämnda är särskilt vackert. Det känns också lättast av alla de boenden vi granskade, och det integrerade handtaget gör det enkelt att transportera det.

Babymoov doomoo cocoon

Doomoo är utformad för att trösta ditt barn i tre olika stadier: från nyfödd till tre månader med sidorna fästa i botten, från tre till sex månader med sidorna utdragna och från sex månader med botten öppnad för extra benutrymme. Den finns i vitt och grått och har en stilren design med ett elegant origami-båtsmönster.

Det som verkligen slog oss med babymoov är hur andningsbar den är. På huvudet finns ett ”mikroandningsbart 3D-tyg” som hjälper till att reglera barnets temperatur och ger ventilation, medan ryggen och sidorna är gjorda av en underbart mjuk ekologisk bomullsjersey, som är idealisk intill ditt lilla barns dyrbara hud. Du kan ta av överdraget med hjälp av dragkedjan längst ner på madrassen, så det är också lätt att hålla rent.

Konges Sløjd baby nest

Konges Sløjds designfilosofi är att skapa föremål som ger glädje åt små barn samtidigt som föräldrarna är nöjda, och detta stämmer verkligen med det här babynestet.

Som varumärke satsar de mycket på hållbarhet och använder högkvalitativa och miljövänliga material, så det kom inte som någon överraskning att boet är tillverkat av 100 procent ekologisk bomull, med en GOTS-certifiering (Global Organic Textile Standard), och är fyllt med förstklassig återvunnen polyester. Redan efter ett enda slag känner du kvaliteten, och det andningsbara tyget visar sig vara så mjukt att ditt barn kommer att älska att mysa i det. Du får också en matchande quiltad filt i perfekt storlek.

Sidorna knyts ihop i botten av boet och täcks av en flik av tyg med kardborreband vid basen, vilket gör dem säkra utan att påverka den polerade designen. När ditt barn är lite större kan du lossa sidorna för att ge extra utrymme. Du kan också helt lossa madrassen från sidorna – även om den inte är tillräckligt stor för att användas som lekmatta kan den säkert användas som skötmatta och är det enda boet vi granskat med denna funktion.

Du kan också ta av de vadderade sidorna och täcka dragkedjan med kardborrefliken, men vi har ännu inte kommit på vad den sedan skulle kunna användas till (förutom en mycket attraktiv dragskyddslampa), men den kan erbjuda lite mjuka möbler till ditt barnrum. För att behålla sitt fina utseende är det bara att ta bort skumgummimadrassen och det hela kan sedan tvättas i 30 grader.

Red Castle cooconababy

Red Castles cocoonababy har en helt annan form än de andra bon som vi har testat, och även om den kanske inte ser lika vacker ut, är den imponerande. Den är utformad för att förbättra inte bara kvaliteten utan även längden på din babys sömn, och även om vi inte kan intyga detta, applåderar vi den för några fantastiska funktioner och kan bekräfta att vår lilla testare tyckte att den var bekväm.

Nästet är utformat för de allra första dagarna – från nyfödd till cirka tre månader, beroende på hur aktivt ditt barn vill börja byta position – och ger en trygg omgivning. Om ditt barn inte gillar att sova platt på rygg är den här produkten perfekt eftersom den efterliknar positionen i livmodern eller när du håller det i din famn. Bebisar som lider av reflux kommer också att uppskatta lutningen.

Det är också mindre troligt att ditt barn vaknar av en startreflektion – vilket brukar hända ganska ofta under de första månaderna – på grund av kontakten mellan axlar och armar och kokongen. Du hittar också en rörlig kuddekil inuti, som du kan komma åt under överdraget och som ska placeras mot barnets rumpa och bakom knäna, vilket ger den fosterliknande position som många av oss fortfarande gillar att sova i som vuxna.

Först trodde vi att magbandet skulle vara lite påträngande, men vi behövde inte vara oroliga. Det är mjukt och skonsamt och påverkar inte barnets rörelser alls, samtidigt som det håller det i rätt position. Tillsammans med bomullsöverdraget kan detta också tvättas i maskin, vilket gör skötseln av denna produkt enkel.

Buddy & Hope Sovpöl

Det här mysiga boet från det svenska märket Buddy & Hope är en babykapsel i XL-stil. Trots att det påminner oss om din första barnpool, är det ett fantastiskt, mysigt utrymme för barnet. Vi älskar den eleganta designen med en mjuk volang runt kanten. Boet har två separata halvcirkelformade madrasser som utgör basen och som placeras i genom att lossa dragkedjan.

Lek är verkligen dagens prioritet, mer än sömn, eftersom det här boet har den perfekta storleken för en rejäl magstund, även med två bebisar i det. Materialet är andningsbart, 100 procent bomull, och kan öppnas helt och hållet med dragkedja och stoppas i tvättmaskinen. På grund av storleken är detta mer lämpat som en bekväm, vadderad plats för äldre bebisar att slappna av i, snarare än för de snygga nyfödda dagarna, och vi tycker att det är ett underbart tillskott till ett barnrum – eller, likafullt, det är snyggt nog att ha i vuxenutrymmen också.