Bästa paraplyvagnen 2021

Bästa paraplyvagnen

En paraplyvagn är en form av sulky som är särskilt tillverkad för att vara enkel att fälla ihop och ta med. En resevagn som helt enkelt underlättar dina vardagliga bestyr, men där du också kan hitta särskilda modeller som lämpar sig utmärkt för till exempel löpning.

Paraplyvagnar tål en högre maximal vikt och används därför vanligtvis för något större barn. Med mindre svängbara hjul är denna typ av sulky även enkel att manövrera, vilket gör den till ett populärt val för föräldrar som ofta reser eller som letar efter en nättare vagn att använda.

Vi har underlättat ditt val och listar här våra tre favoriter av paraplyvagnar efter att ha jämför marknadens utbud. Keenz Air 2.0 är den modell som vi har utsett som den bästa paraplyvagnen för detta året. En användarvänlig och rymlig modell!

Topp 3 paraplyvagnar bäst i test 2021

1.  Vår vinnare!  Keenz Air 2.0

 • Enhandsfällning
 • Rymlig men nätt
 • Maxvikt: 30 kilo
 • Svängbara och fasta framhjul

Keenz Air 2.0 har en mycket genomtänkt modell och form som gör den enkel att använda, men som dessutom ger vagnen en högre maximal vikt på upp till 30 kilo. Detta gör vagnen till ett utmärkt val för dig som har något större barn.

Enhandsfällning gör att du snabbt kan fälla ihop vagnen, för att den enklare ska kunna förvaras i bilen, på tåget eller när du besöker din favoritrestaurang. Vagnens svängbara och fasta framhjul, ger ett bra grepp samtidigt som de gör vagnen mycket enkel att manövrera.

För att vagnen ska kunna skräddarsys efter ditt barns ålder och längd, kan både fot- och ryggstöd justeras. Ditt barn kan både sitta eller ligga skönt tillrätta under användning, vilket kommer att underlätta dina bestyr i staden avsevärt.

2.  Baby Jogger City Tour Lux – Enkel att fälla ihop

 • Nätt resevagn
 • Inkluderad transportväska
 • Handbroms
 • Maxvikt: 20,4 kilo

Paraplyvagnen City Tour Lux från varumärket Baby Jogger har konstruerats med flera utmärkande funktioner som gör den till ett bra val för både äventyr i och utanför staden. Vagnens konstruktion är nätt och inkluderad transportväska och stabila hjul gör vagnen mycket enkel att hantera. Dessutom underlättar handbromsen placeringen av vagnen och gör att den står stadigt tillrätta överallt.

Denna vagn har designat för att kunna användas till barn med en maximal vikt på upp till 20,4 kilo. Detta ger dig fler möjligheter och då vagnen även enkelt kan fällas upp för att ta minimalt med plats, är den enkel att ta med på alla dina utflykter. En modell där du får mycket för pengarna.

3. Thule Spring – Perfekt för löpning!

 • Skumfyllda hjul
 • Justerbart fotstöd
 • Maxvikt: 22 kilo
 • Mycket enkel att fälla ihop

Om du letar efter en paraplyvagn som är perfekt lämpad för både promenader och löprundor, bör du kika på Thules sulky Spring. Denna modell är utrustad med skumfyllda hjul som ger en väldigt stabil körning. Dessutom kan fotstödet justeras för att ditt barn ska sitta skönt tillrätta under träningspasset.

En markant skillnad med denna vagn är att den har tre stycken hjul, istället för fyra som de flesta vanliga paraplysulkys är utrustade med. Detta ger en perfekt balans när du springer eller promenerar. Inkluderad handbroms ger dig också mer kontroll och därmed en säkrare användning. En prisvärd vagn för den aktiva föräldern!

Tre vanliga frågor om paraplyvagnar:

Vilken ålder är en paraplyvagn passande för?

En paraplyvagn är designad för att användas för lite större barn mellan vanligtvis 10-30 kilo. Har du ett nyfött barn, behöver du då investera i en annan typ av vagn. Det finns dock kompakta och lättanvända barnvagnar som är anpassade för samtliga åldrar. Men en sulky är inte rekommenderad för mindre barn.

Vilka funktioner bör en paraplyvagn ha?

Det är viktigt att den är enkel att fälla ihop och har en mer kompakt form som gör den lätt att använda. Det är också viktigt att du tar dig själv och ditt barns ålder i åtanke, för att kunna göra ett skräddarsytt val.

Vad är skillnaden mellan en sulky och en paraplyvagn?

En paraplyvagn är en form av sulky, som är nätt och konstruerad för att vara en perfekt reskamrat, med smarta funktioner som gör den enkel att fälla ihop. Trots detta är vagnen stabil och tålig, då den också är tillverkad för att kunna bära lite större barn.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

En paraplyvagn är en perfekt investering för dig som letar efter en nätt resevagn som du kan fälla ihop på ett litet kick. Detta är några fördelar som gör paraplyvagnar eller paraplysulkys som de också kallas, till ett mycket populärt val bland föräldrar.

När vi valde ut vilka modeller vi skulle inkludera var det några särskilda faktorer som hade större betydelse när vi jämförde marknadens utbud. Detta var konstruktion, hantering och kapacitet, som vi sedan jämförde med modellernas pris. Vi är säkra på att du oavsett budget eller prioriteringar, kan hitta en modell som du gillar på vår topplista!

Underlätta din vardag och investera i en praktisk paraplyvagn. Den kan enkelt fällas ihop och tar därför upp minimalt med plats!

Referenser och länkar:

https://alltforbarnet.se/basta-paraplysulky/

https://www.xn--bst-i-test-q5a.se/resevagn

https://www.babydrommen.se/basta-paraplyvagnen/

Pricerunner