Bästa skötbädden 2021 – byt blöja snabbt och enkelt!

Bästa skötbädden

Bästa skötbädden 2021 – En skötbädd kommer att underlätta vardagliga bestyr som går hand i hand med småbarnslivet. Skötbädden gör att ditt barn ligger stadigt och bekvämt, när det är dags för blöjbyte.  Bädden kan användas på samtliga plana bord eller ytor, vilket gör dem väldigt multifunktionella. Dessutom är Skötbäddar till skillnad från skötbord, enklare att förvara och är en mindre kostsam investering.

Vi har letat fram tre modeller som vi tycker står ut från mängden. De är samtliga prisvänliga, bekväma och enkla att använda. Vilken modell tycker du extra mycket om?

Topp 3 skötbäddar bäst i test 2021

1. Vår vinnare! Filibabba Wave Therapy

 • Vattenavvisande yta
 • Mjuk stoppning
 • Material: GOTS-certifierad bomull
 • Mycket bekväm

Varumärket Filibabba har designat denna mycket bekväma och mjuka skötbädd Wave Therapy. Den är tillverkad av GOTS-certifierad bomull och har en vattenavvisande yta för att vara både skön för ditt barn att ligga på, samt enkel att rengöra efter användning.

Skötbädden kan med fördel användas på samtliga plana ytor, så som ett bord, bänk eller golvet. Den mjuka stoppningen håller ditt barn lugn, medans du byter blöjan. En mycket fin skötbädd som har designats med tanke och omsorg!

2. NG Baby Royal – Med överdrag för extra komfort!

 • Bekvämt överdrag
 • Stadig design
 • Diskret
 • Enkel att rengöra

Denna mysiga och prisvänliga skötbädd Royal har designats med ett bekvämt överdrag och har en konstruktion som tål att tvättas ofta. Då skötbädden är enkel att rengöra, kommer den hålla under hela ditt barns tidiga ålder och kan även återanvändas när syskonen har anlänt.

Skötbädden är tillverkad i en diskret nyans med fina kronor, som gör den enkel att förvara när den inte används. Letar du efter en simpel, men väldesignad skötbädd som håller år efter år, så rekommenderar vi att du kikar lite närmare på denna modell från BG Baby.

3. Ceba Skötbädd Caro – Kan rengöras!

 • Färg: Grå
 • Material: Mattlaserad plast
 • Enkel att rengöra
 • Bekväm konstruktion

Denna enkla skötbädd Caro från varumärket Ceba är en perfekt modell som kan kombineras med önskat överdrag eller underlägg. Skötbädden är tillverkad av mattlaserad plast och har en mycket bekväm konstruktion. Som gör att ditt barn kommer trivas väldigt bra på den.

Caro har en simpel design och då den är tillverkad av ett robust material, kan den enkelt rengöras efter användning och håller i många år framöver. En prisvänlig modell som passar samtliga föräldrar och budget!

Tre vanliga frågor om skötbäddar :

Hur länge kan man använda en skötbädd?

En skötbädd kan användas under åren då ditt barn använder blöja. Konstruktionen gör att ditt barn ligger skönt och stabilt tillrätta, samt kan enkelt rengöras efter användning. Skötbäddar är en minimal investering som kommer att underlätta småbarnsåren markant.

Skillnaden mellan skötbädd och skötbord?

Om du kikar på utbudet av skötbäddar på marknaden, har du säkerligen också stött på begreppet skötbord. De är designade för att kunna användas för samma ändamål, men ett skötbord har dock lite fler användningsområden och funktioner som gör den till en mycket multifunktionell investering. Så vad skiljer dem egentligen åt?

En skötbädd är en simpel bädd som du använder för blöjbyte. Skötbädden kan placeras på vilken plan yta som du har fri hemma, som till exempel en bänk i badrummet, golvet eller en byrå. Detta gör dem enkla att flytta omkring i hushållet och är även ett bra inköp att ta med på semestern.

Ett skötbord består också av en skötbädd, men denna är istället monterad på en robust bänk. Bänken är i de flesta fall även försedd med praktiska förvaringsutrymmen och är mycket stadig att jobba på. Nackdelen är att de är mer kostsamma, men om du säkerställer att skötbädden kan tas bort kan denna investering även användas som ett vanligt skåp i barnkammaren, när ditt barn har vuxit ur sina blöjor.  

Vilka egenskaper bör man prioritera?

Oavsett budget kan du hitta en skötbädd som är både skräddarsydd och funktionell. Men för att den ska vara praktisk är det viktigt att du har material och konstruktion i åtanke. Skötbädden ska vara bekväm för ditt barn att sova på och även vara enkel att rengöra efter användning, för att den ska ha en lång livslängd och för att du ska kunna hålla den hygienisk.

Fundera även på om det är några övriga funktioner som kommer att underlätta din vardag lite extra. Om du letar efter ett ännu mer multifunktionellt val, kika då istället på en skötbänk.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

En skötbädd är ett måste för nyblivna föräldrar som underlättar flera vardagsbestyr. Du kan enkelt byta blöja på ditt barn och skötbädden håller ditt barn säker och ger även en betydligt bättre komfort. En glad bebis ger automatiskt en gladare förälder, vilket gör skötbädden till en nödvändig investering.

Men skötbäddar finns tillgängliga i flera olika varianter, vilket kan göra valet lite knepigt. Då särskilt om du inte riktigt vet vad du letar efter, vilket är varför vi har skapat denna topplista som underlättar vid valet. De olika modellerna har valts ut baserat på dess material, hållbarhet och förvaringsmöjligheter.

Efter noggranna jämförelser av marknadens utbud, har vi valt ut de tre modeller som vi tycker står ut från mängden lite extra. Du enda du behöver göra är att välja din favorit!