Bästa trehjulingen

Bästa trehjulingen

Att låta ditt barn cykla på en trehjuling är ett bra och roligt sätt för hen att lära sig att cykla och hålla balansen. Trehjulingen har ju den fördelen att barnet inte behöver hålla balansen själv utan kan förlita sig på trehjulingens konstruktion. Samtidigt så får de lära sig att trampa och använda sina benmuskler samtidigt som de får styra. Det går även att lära barn trafikregler när hen använder sin trehjuling. När ska man stanna och så vidare. Bara bra grejer helt enkelt med en trehjuling så se till att köpa en väl fungerande. Den kommer att ge mycket glädje till barnet och även bidra till att barnets motorik utvecklas.

Mellan 1.5 och 3 år

Mellan 1.5 och 3 år är en bra tid för ditt barn att börja med att cykla trehjuling. Tänk på att köpa en trehjuling där ditt barn når ner till pedalerna och även kan nå styret. Annars blir det för jobbigt för barnet och det kan skapa små trauma istället då det inte är så njutbart att cykla. När ett barn använder en trehjuling så är det ett ypperligt sätt att träna motoriken då barnet får träna både att hålla balans, styra och trampa samtidigt. Se till att alltid använda hjälm även vid användning vid trehjuling. Det skapar en kultur att hjälm ska bäras och det kan ju också vara så att en olycka sker. Många trehjulingar kommer med en pinne där bak så att du som förälder kan skjuta på eller stanna om det går för fort eller långsamt.

Något annat som är roligt med trehjuling är att den nästan alltid kommer med ett flak vilket gör att det är lätt att leka med den. Det går att lasta saker på den och leka att man kör lastbil eller på annat sätt arbetar med transport. En trehjuling är oftast väldigt hållbar så kolla begagnade trehjulingar innan du köper en ny då andrahandsmarknaden oftast är väldigt stor gällande alla barnsaker. När ditt barn har vuxit ut trehjulingen så kan du sälja den vidare eller kanske ge den till vänner med barn.

Vissa trehjulingar har speciella däck som gör att det går att använda den inomhus. Du kan inte använda den både utomhus och inomhus dock för att det kommer att dra in mycket smuts. Det är i och för sig upp till dig om du vill det men det kommer att lämna märken och smuts.