Britax Max Way – den säkra och lättviktiga bilbarnstolen!

Britax Max Way

När det kommer till barn och deras säkerhet i trafiken finns det inget som är viktigare än att de sitter säkert vid en eventuell olycka. Valet av bilstol är därför helt essentiellt,  för att du som förälder ska kunna känna dig lugn. Britax Max Way är en lättinstallerad bilstol som kan användas under många år, då den kan användas från 9 kilo upp till 25 kilo, vilket är från cirka 9 månader upp till 6 år.

Det är en bakåtvänd bilstol och är en av de mest säkra som finns på marknaden idag. Att ha barnet bakåtvänd är rekommenderat upp till 5 års ålder och med Britax Max Way är detta något som är helt möjligt.

Bilstolen är lättskött, och enkel att installera i bilen. Priset för Britax Max Way må ligga inom ramen för en premiummodell, men med tanke på alla extra funktioner den kommer med, är det en väl värd investering.

Säker och lättviktig

Britax Max Way är en bilstol som är PLUS-testgodkänd och den har också SICT som är ett överlägset sidokrocksskydd. Sidorna på bilstolen är djupt vadderade, vilket ger ett optimalt skydd vid en sidokollision. Bilstolen kommer med flera lutningslägen som är perfekt för det växande barnet. Bilstolen väger enbart 7 kilo, vilket gör den enkel att flytta mellan olika bilar. Känner du dig inte helt bekväm med monteringen av bilstolen finns det guider om hur du gör detta på ett korrekt sätt. Britax Max Way är heller inte klumpig, vilket är en fördel att ha i bilen även med andra passagerare. Måtten för bilstolen är på 64 x 45 x 64 centimeter.

Bekväm bilstol som är smidig att hantera

Bilstolen har en mjuk sittyta för att det ska vara bekvämt för barnet att sitta i den. Materialet för Britax Max Way är också delvis i meshtyg som hjälper till att reglera temperaturen. Det gör att under varmare dagar blir barnet inte lika svettig som i andra bilstolar. Andra funktioner som bilstolen har är att det finns flera lutningslägen, den kommer med ett nackstöd och en sele och justeringen är enkel att hantera. Tack vare 5- fempunktsselen är det lätt att justera bilstolen efter att ditt barn växer. Det är även en mindre bältesstol som gör att det skapar mer benutrymme för ditt barn.

Lätt att rengöra

Något annat som är viktigt med en bilstol är att den är enkel att rengöra, då den snabbt kan bli smutsig, speciellt med mindre barn med både olyckor och att det tappas mat i bilen. Det är möjligt att ta av klädseln för Britax Max Way för att kunna tvätta den regelbundet. Det är sedan bara att tvätta den enligt instruktionerna som den kommer med och sätta på den igen redo för att användas!

Sammanfattning

Britax Max Way är en bilstol som där fokuset ligger helt på säkerheten för ditt barn. Det är den perfekta bilstolen att köpa för växande barn i och med sitt justeringsläge, och en stol som därför kommer att hålla för flera syskon. Bilstolen är bekväm, enkel att använda och den passar perfekt i baksätet och i mittsätet.

Huvudstödet går att höja och sänka och eftersom det är en mindre bilstol passar den även för mindre bilmodeller. Britax Max Way kommer även i olika färgnyanser av svart och blå som du kan välja mellan.

Det är utan tvekan ett högkvalitativt val för dig som är ute efter en säker bilstol som är användbar under många år framöver. Förutom medföljande funktioner kan du även köpa till tillbehör som solskydd, bilstolmatta och komfortinlägg.

Länkar och referenser

https://www.babyland.se/britax-romer-max-way-black-series_42138