Bumbostolen – hjälper ditt barn att sitta stadigt!

Bumbostolen

Att köpa en bumbostol till sitt barn är något som har blivit allt mer populärt i Sverige de senaste åren. Bumbostolen kommer originellt från USA där den snabbt ökade i popularitet och den kom därefter sedan snabbt till Europa. Bumbostolen är en stol som placeras på golvet som hjälper små barn att kunna sitta stadigt. Den är tillverkad i mjukt skumplast och speciellt anpassad så ditt barn kan sitta upp redan från 4 månaders ålder.

Du kan använda stolen både inomhus och utomhus så länge den är placerad på plana underlag. Den  kommer även i ett flertal olika färger som du kan välja mellan för din bebis. Om du vill veta mer om bumbostolen och dess användning har vi satt samman en liten guide nedan om allt du behöver veta!

Ergonomisk anpassad

Bumbostolen är mjuk, är ergonomisk anpassad och den är designad för att den ska vara skonsam mot bebisens rygg. Den är tillverkad i stadigt gummi, har stöd för grenen och den är djupt skålad. Bebisen kan då sitta i en upprätt sittposition då den stödjer benen, rumpan och ryggen.

Tack vare detta kan den användas av mindre barn som inte kan sitta upprätt själv, dock borde ditt barn inte sitta där i mer än några minuter åt gången, då hen snabbt kan bli trött. För att kunna ha användning av stolen är en förutsättning att ditt barn kan hålla sitt huvud upp på ett stadigt sätt. Den rekommenderade åldern för att använda bumbostolen är därför mellan 4-12 månader.

För barn som är sociala

Skillnaden med att använda en traditionell babysitter och en bumbostol är att bumbostolen är till för barn som vill bara mer aktiva. Den är därför ett bra alternativ för dig som har en bebis som är social och som kanske även har äldre syskon. Då gör den det enklare för ditt barn att vara delaktig i deras lek och barnet kan enkelt följa allt som händer på ett säkert sätt. Bumbostolen är även passande för dig som har ett barn som är något sen i utvecklingen med att sitta upp och kan därför träna på det med hjälp av stolen. Tänk dock på att bumbostolen inte är lämpligt att använda i miljöer med vatten.

Lätt att underhålla och säker

Bumbostolen är lätt att underhålla och göra ren efter användning. Du behöver endast använda dig av en trasa för att torka den rent. Företaget bakom bumbostolen har även lagt ett stort fokus på säkerheten av stolen. Det är en ytterst stabil stol som du kan känna dig trygg med att sätta dit barn i. Med din bumbostol kan du även köpa till tillbehör som ett matbord eller ett lekbord. Då kommer barnet kunna både äta och underhålla sig själv samtidigt som de får vara med resten av familjen under deras aktiviteter.

Slutligen

Om bumbostolen är bra eller inte kommer det delade åsikter om, då vissa menar att den är fantastisk, medan andra menar att det finns en den negativa aspekter att ha i åtanke. Kritiken handlar för det mesta om användningen av bumbostolen innan ditt barn kan sitta själv som kan vara lite knepigt, och inte om själva stolen i sig.

 Stolen kan framförallt vara en stor hjälp i vardagen då barnet kan sitta säkert i stolen, samtidigt som den är enkel att ta med sig överallt, på semestern och även hem till släkt och vänner. Testa själv och se ditt barn utvecklas samtidigt som hen sitter säkert och stadigt i alla lägen!

Länkar och referenser:

https://www.barnfamiljen.nu/bumbostolen-bra-praktisk-dalig/

https://barnguiden.nu/basta-babysittern/

https://www.learntomove.se/sv/kunskapsbasen/bumbostolar