Så gör du en blöjtårta

Så gör du en blöjtårta

Förväntansfulla föräldrar, glada gäster och mängder av presentpapper. Babyshowers och dopfester är tillfällen när det är dags att fira det lilla underverket. Men ibland kan det vara svårt att hitta den perfekta gåvan. En blöjtårta är en kreativ och praktisk present som både glädjer mottagaren och är kul att skapa. Denna guide kommer att gå igenom hur du enkelt kan tillverka en egen blöjtårta, steg för steg.

Vad du behöver

 • Blöjor (cirka 60-100 stycken beroende på tårtans storlek)
 • Gummiband i olika storlekar
 • En rund platta eller bricka att ställa tårtan på
 • Dekorationer som nappflaskor, babykläder, leksaker, band och rosetter
 • Pinnar eller långa sugrör för att hålla samman tårtans lager

Förberedelse

Börja med att rulla blöjorna individuellt. För att göra detta, ta en blöja och rulla den från framsidan till baksidan så tätt som möjligt. Säkra varje rullad blöja med ett litet gummiband. Upprepa processen tills alla blöjor är rullade.

Bygga tårtans bas

 1. Placera cirka 30-40 rullade blöjor i en cirkulär form på din platta eller bricka. Se till att de står upp med den öppna delen nedåt.
 2. Säkra cirkeln med ett större gummiband. Detta kommer att vara bottenlagret av din blöjtårta.
 3. Upprepa proceduren med färre blöjor för de övre lagren. En klassisk blöjtårta består av tre lager, men du kan anpassa beroende på hur många blöjor du har och vilken storlek du önskar.

Stabilisera tårtan

För att säkerställa att tårtan inte kollapsar, sätt ner pinnar eller sugrör vertikalt genom tårtans lager. De ska sticka ner genom bottenlagret och in i brickan eller plattan. Detta kommer att ge tårtan stabilitet.

Dekorera tårtan

Nu kommer det roligaste steget – dekoration! Här kan du verkligen låta din kreativitet flöda.

 1. Vira ett brett band runt varje lager för att dölja gummibanden.
 2. Placera babyrelaterade föremål som nappflaskor, leksaker och babykläder på och runt tårtan.
 3. Använd mindre dekorationer som rosetter, klistermärken eller konfetti för att lägga till det lilla extra.

Avslutande råd

När du är klar med din blöjtårta, se till att den förvaras på en säker plats fram tills den ska ges bort. Om tårtan ska transporteras, kan du överväga att slå in den i cellofan för extra skydd.

Vanliga frågor

 • Kan jag använda tygblöjor istället för engångsblöjor? Ja, du kan definitivt använda tygblöjor. Processen förblir densamma, men se till att blöjorna är rena och torra innan du börjar.
 • Hur lång tid tar det att göra en blöjtårta? Det beror på tårtans komplexitet och hur detaljerad du vill vara, men oftast tar det mellan 1-2 timmar.
 • Kan jag lägga till andra saker än babyprodukter som dekoration? Självklart! Det är din skapelse. Vissa personer lägger till saker som foton, små meddelanden eller andra personliga föremål.
 • Hur länge kan en blöjtårta förvaras innan den ges bort? Så länge blöjorna förblir rena och torra, kan en blöjtårta förvaras i flera veckor innan den ges bort.

Skapandet av en blöjtårta är inte bara ett kreativt projekt, det är också en gåva som förmedlar omsorg och tanke. Den lyckliga mottagaren kommer säkert att uppskatta ditt arbete och den praktiska naturen av din present.