Skötbord – bäst i test 2023

Skötbord - bäst i test

När föräldrar väntar sitt första barn är frågan om vilket skötbord som är det bästa ofta på deras sinne. Svaret på den frågan varierar beroende på vem som frågar. Kanske letar du efter ett skötbord med gott om förvaringsutrymme, eller ett skötbord med inbyggd badbalja. Kanske vill du till och med ha ett skötbord som kan omvandlas till en byrå efteråt.

Oavsett vad du söker har vi testat och utvärderat olika skötbord inom olika kategorier för att hitta de bästa alternativen. Vi har till och med skapat en guide för att hjälpa dig att bygga ditt eget skötbord och montera en badbalja.

När du köper ett skötbord är det viktigt att tänka på hur det kommer att passa in i ditt hem. Om du har begränsat med utrymme, hur kommer skötbordet användas, vill du ha en stilfull design, och hur mycket förvaring behöver du? När du har funderat ut detta kan du börja undersöka vilka skötbord som uppfyller dina krav och passar ditt boende.

Det viktigaste med ett skötbord är att det är säkert och stabilt när du byter blöja på ditt barn. Dessutom kan det vara praktiskt om du enkelt kan nå blöjor och andra förnödenheter under bytet.

Låter det överväldigande? Vi förstår att det kan kännas så, och därför har vi på barnguiden.nu testat flera olika skötbord med olika funktioner, storlekar och prisklasser. Vi har gjort det till vår uppgift att hitta ett skötbord som passar alla familjer. Genom att testa skötborden åt dig sparar vi dig tid och besvär med att söka runt och gissa vad som är bra och vad som inte är det.

Troll Royal skötbyrå

Det här är det överlägset bästa skötbordet i premiumklassen – Troll Royal. Det är verkligen kungligt! Detta skötbord är en 2-i-1 produkt, vilket innebär att du kan använda det som skötbord när din bebis är liten, och senare som en stilren förvaringsmöbel när ditt barn blir äldre och har vuxit ur blöjbyten.

Vi älskar det detaljerade målade kronmotivet på skötbordet, vilket verkligen passar perfekt i ett barnrum. Troll Royal är en del av en serie möbler från Troll, så du kan skapa en matchande inredning med till exempel en spjälsäng.

För att göra det ännu mer praktiskt kan du köpa till en liten förvaringslåda som kan fästas på skötbordet, där du kan hålla blöjor och tvättlappar nära till hands. Detta gör att du slipper leta i skåp och lådor hela tiden när du byter blöja på din bebis.

Skötbordet har tre lådor och ett skåp med dörr, vilket ger gott om förvaringsutrymme. Skåpet är perfekt för att organisera blöjor tillsammans med våtservetter och tvättlappar. Lådorna är användbara för att förvara mediciner och andra viktiga saker som din bebis kan behöva.

Själva skötbordet har naturligtvis tre höga kanter för att förhindra att barnet rullar av. Det är dock alltid viktigt att inte lämna barnet obevakat.

En annan fördel med Troll Royal är att du kan ta bort skötbordskanterna och använda det som en byrå på barnrummet när det inte längre behövs som skötbord. Det förlänger möbelns livslängd och gör den användbar i flera år framöver. Skötbordet är tillverkat av björk och MDF för en hållbar och kvalitativ design.

Vindö skötbord med badbalja

Här har vi ett praktiskt hopfällbart skötbord med inbyggd badbalja – Vindö. Detta skötbord är perfekt för trångbodda utrymmen då det enkelt kan fällas ihop och förvaras när det inte används längre. Om du väljer att ha skötbordet permanent uppe, finns det en hylla under för förvaring av hygienprodukter och blöjor.

För att göra det smidigt för dig att nå tvättlappar och blöjor, finns det löstagbara plasthyllor som kan fästas på sidorna. Det underlättar blöjbytena. Dessutom ingår en löstagbar skötbädd som kan säkras med remmar. Ofta ingår inte en skötbädd, men den följer med detta skötbord.

Förutom att vara ett skötbord har det också en inbyggd badbalja. Du kan enkelt fälla undan skötbädden åt sidan för att komma åt badbaljan. Det gör det möjligt för ditt barn att njuta av ett bad, vilket är bekvämt när de är så små. Många barn föredrar bad framför dusch. Du får även en avrinningsslang som gör det enklare för dig att tömma badet.

Jly skötbord till spjälsäng dream

Här har vi ett praktiskt skötbord som är perfekt för trångbodda utrymmen – JLY Skötbord till Spjälsäng Dream. Du placerar helt enkelt skötbordet direkt över spjälsängen. Det har höga kanter runt om för extra säkerhet. Med detta skötbord behöver du inte bära ditt barn långt för att byta blöjor mitt i natten.

Det passar på de flesta spjälsängar, men kom ihåg att kontrollera måtten innan du köper det. Det är utformat för spjälsängar med innermåttet 60–67 cm mellan spjälorna.

En nackdel med skötbordet är att det kan bli lite trångt eftersom det inte finns mycket utrymme för förvaring av blöjor och våtservetter. Du kan behöva ha någon form av förvaring bredvid barnets säng.

Kom ihåg att köpa till en skötbädd. Skötbordet är tillverkat av tall och MDF-material för en hållbar konstruktion.

Sammanfattning

Att välja rätt skötbord är en viktig uppgift för föräldrar när de får sitt första barn. Det finns olika faktorer att överväga, såsom behov av förvaring, badfunktion och användningsmöjligheter efter att barnet har vuxit upp. Artikeln presenterar olika typer av skötbord och ger råd om hur man väljer ett som passar ens krav och boendesituation. Säkerhet och stabilitet är de viktigaste aspekterna att tänka på, tillsammans med praktiska funktioner som enkel åtkomst till blöjor och förnödenheter. För att underlätta för föräldrar har författarna testat och utvärderat flera olika skötbord inom olika prisklasser och funktioner. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan föräldrar spara tid och undvika att gissa vilka skötbord som är bra och vilka som inte är det.