Stokke tripp trapp-stol

som generationer av föräldrar valt till sina barn. Stokkes stol Tripp trapp är en av dessa klassiker som än i dag tjänar sitt syfte med bravur.

Design

Designen kan i vårt moderna samhälle med designermöbler av olika former och färger upplevas aningen kantig eller tråkig beroende på vad för typ av design man har i sitt hus eller i sin lägenhet generellt. Dock kan man numera välja mellan ett stort antal olika färger vilket gynnar de inredningstokiga i familjen. Går det inte att formmässigt matcha så kan man åtminstone matcha färgmässigt och det är en bra kompromiss att göra eftersom stolen ger så mycket tillbaka i form av samvaro med resten av familjen även om barnet är för litet för att sitta på en ”vanlig” stol.

En stol att växa i

Namnet på stolmodellen; Tripp trapp syftar till tripp trapp trull som man i ramsor brukar använda för att måla upp en bild av en stor (Tripp) en lite mindre (trapp) och den minsta (trull). Eftersom stolen går att förändra i takt med att barnet växer så kan namnet inte vara mer passande. Stolen kan användas i många år och är av stadig och bra kvalitet så att den onekligen kommer att hålla, kanske även för kommande syskon.

Samhörighet med familjen

Alla som har barn vet hur viktigt det är att alla i en familj känner samhörighet med varandra. I synnerhet små barn har en tendens att vilja kopiera hur de större barnen eller de vuxna gör, i syfte att lära sig nya saker. Här hjälper Stokkes tripp trapp väl till eftersom dess uppbyggnad hjälper barnet att komma i en bra höjd vid matbordet och kan således äta från en egen tallrik som står på samma bord som föräldrars och syskons tallrikar.

Det är inte bara vid frukost, lunch och middagstid som stolen kan hjälpa till att skapa samhörighetskänsla med resten av familjen. Många använder köksbordet till olika former av pyssel, rita, måla och annat och då får barnet en hel lekyta tillgänglig vilket kan vara underlättande om golvet behöver vara fritt för dammsugare eller annat. Även vid samarbete innan lunch och middag och andra förberedelser kan stolen vara ett hjälpande föremål som får barnet att komma upp på samma höjd som resterande i familjen.

Historia

Stokke är ett företag med en lång och gedigen historia inom stoltillverkning. Det är inte bara den ofantligt populära barnstolen Tripp trapp som de är kända för utan även stolar designade för vuxna. Hemligheten ligger i att stolarna går att fälla ihop, ut och in på olika håll som gör dem anpassningsbara bortom hur stolar vanligtvis går att anpassa utifrån individ. Början av 70-talet blev startskottet för den stol som än idag är en av de mest populära barnstolarna. Stokkes Tripp trapp har funnits i många familjer under decennier nu och ökar i popularitet hela tiden. Denna stol är inte enbart populär i Sverige utan har spridits till många länder och har enligt företaget själv sålts i tio miljoner exemplar. Det är många barn som har vuxit upp tillsammans med en Stokke Tripp trapp!