Text att skriva på dopkortet

Text att skriva på dopkortet

Dop är en fin tillställning där vänner och familj samlas för att namnge den nyfödda. Det är en trevlig tillställning som ofta slutar med en fika där man hinner umgås.
Man brukar ge en dopgåva till barnet. Det finns mängder av tips och förslag på nätet om vad man kan köpa i dopgåva till barnet om föräldrarna inte önskat sig något speciellt. Vanligt är även att föräldrar skapar en insamling till barnet. Men det är desto svårare att skriva ett fint dopkort som man ger tillsammans med gåvan. Här nedan får du lite tips på vad du kan skriva på dopkortet.

Välj formulering till dopkortet

Du kan välja mellan att skriva ett enkelt ”Grattis!” eller att skriva en lång och utförlig lyckönskning till barnet. Man kan välja mellan en utförlig lyckönskning, en dikt, korta ord eller annat du kommer på.
När du skriver ett dopkort är det viktigaste att det kommer från hjärtat. Kommer du inte på något längre att skriva är det enklast att hålla det kort och koncist.

Korta meningar

Det vanligaste är att man skriver en kort och koncis mening på dopkortet. Exempel på korta lyckönskningar är:

– Grattis på dopdagen!
– Välkommen till världen.
– Mina bästa lyckönskningar på dopdagen.
– Vi önskar dig all lycka och framgång i livet.
– Äntligen är du här. Grattis på din dopdag!
– Tack för att vi får vara med på din dag. Grattis på dopdagen!

Texten på kortet är vanligtvis kort och koncis, då det är doppresenten man lägger mest fokus på. En enkel lyckönskning går alltid hem.
Antingen kan du kopiera en mening rakt av, eller så gör du den lite mer personlig genom att omformulera. Ett självklart tips är att skriva in barnets namn i meningen.

Längre texter på dopkortet

Om du vill kan du göra kortet mer personligt genom att skriva en längre text. Det gör man oftast om man är nära släkt eller väldigt nära föräldrarna till barnet. Du kan leta upp en fin dikt som passar in, vanligtvis har dikten någon livsläxa eller en välkomnande text. Du kan även hitta på en egen längre lyckönskning eller egen dikt. Varför inte hitta på en fin dikt baserad på barnets namn?
En klassisk dikt med många fina verser är Lotta Olsson’s ’Mitt bland stjärnor’. En dikt som bjuder på många fina ord om att barnet förändrar allas liv och att det alltid finns en ny morgondag.