Troll Bedside Crib – sängen som passar alla ditt barns behov!

Troll bedside crib

Det beräknade ankomstdatumet för barnet är satt och det är dags att hitta den perfekta spjälsängen. Men som inom många andra områden är det en djungel där ute när det kommer till produkter.  

Nya favoriter, gamla klassiker och märken man aldrig ens hört talas om – men oroa dig inte, idag ska vi berätta om varumärket Troll och deras prisvärda Troll Bedside Crib.  

Enkel och stilren 

Idag är det inte bara en möbels funktionalitet som spelar roll när det är dags att köpa nytt. Självklart ska allt hänga ihop och det ska vara en fröjd för ögat, man ska trots allt ha sängen en längre tid.  

Detta har Troll Nursery lyckats med i sin Bedside Crib design. För det första är de stilrena och kommer oftast i neutrala färger så som vitt, grått och beige/sand. För det andra är designen simpel, användarvänlig och lätt att förstå sig på. Dessutom är de mindre än den traditionella spjälsängen.  

Imponerande funktionalitet  

Trolls Bedside Crib är toppvalet eftersom den är väldigt anpassningsbar. Sidosängen som man också kallar den för kan fästas i din egen säng men också användas som en fristående spjälsäng. Att kunna fästa den vid sin egen säng är ett alternativ om man vill ha det bekvämt vid till exempel amning mitt i natten, blöjbyte eller om man helt enkelt bara vill ha sitt barn nära.  

Allt detta utan att behöva kompromissa om utrymmet i sängen. När du köper en Bedside Crib medföljer också låsbara hjul för ännu mer flexibilitet. Med dessa kan du enkelt rulla sängen dit den behövs. När barnet efter en tid har växt ur spjälsängen kan den senare användas som en soffa för de äldre barnen.  
 
Förutom funktionerna vi har nämnt ovan så kan sängbottens höjd justeras och ställas in i tio olika höjder. Långsidan kan man fälla ned halvvägs och sängen torkas enkelt av med en fuktig trasa. Sängen är gjord av tåligt björk och alla produkter testas hos godkända Europeiska testinstitut.  

Mycket säng för priset 

Priset ligger runt tre tusen kronor för en Bedside Crib, vilket man kan tycka är lite högt om man jämför med en del andra spjälsängar och barnsängar på marknaden. Men när man tänker på allt man egentligen får pengarna – flexibilitet, en tålig och robust säng samt ett miljövänligare alternativ så tycker de flesta nyblivna föräldrar att det är värt det.  

Vilka är Troll Nursery? 

Troll Nusery startade sin första fabrik i Lettland år 1994. Produkterna var avsedda för den svenska marknaden och första året producerade man 200 barnsängar i månaden. Idag produceras 15 000 i månaden och produkterna är tillgängliga i både Europa, USA samt Australien och Kina.  

Troll använder sig av träslaget björk eftersom att “en stark säng, är en säker säng”. All färg och det lim som används till deras produkter är vattenbaserad och giftfri för barnens säkerhet.  
 
Ännu en anledning till att välja en Troll Bedside crib är företagets engagemang för att minska svinn och minska sin påverkan på naturen. Deras timmeravfall används för att värma deras virkesugnar och verkstäder, detta för att minska elkonsumtionen. Resterande avfall används till att göra briketter som ett alternativ till fossila bränslen.   

Att tänka på innan man köper en Bedside Crib: 

  • En madrass ingår ej utan måste köpas separat för cirka 300 kronor 
  • Kan vara bra att ta reda på om den går att fästa i just din säng, annars behöver man köpa till fästen eller en liknande lösning 
  • Utseendet är också en sak att tänka på. Det är dock inte svårt eller dyrt att köpa färg och måla om den till sin egen smak. Se bara till att det är en giftfri färg och att den är tålig.  
  • Sängen är ej till för barn som kan stå och hålla i sig på egen hand. Detta på grund av vältrisken.