Välja UV-dräkt till barn – Skyddar mot solens skadliga strålar!

UV-dräkt till barn

Under varma sommardagar när solen står som högst är det viktigt att du skyddar ditt barns hud från solen då barns hud är mycket känsligare än vuxnas. Detta kan göras på flera sätt, bland annat att spendera mer tid i skuggan, smörja in med solkräm eller använda en UV-dräkt.  

En UV-dräkt är ett perfekt val för ditt barn att använda på stranden eller vid poolen, men vilken passar bäst till just ditt barn? 

Ett heltäckande skydd 

När du väljer UV-skydd till ditt barn är det viktigt att du kikar på den grad av skydd som dräkten ger. Det perfekta alternativet är dräkter med SPF50 för att verkligen vara på den säkra sidan. När ditt barn har på sig en UV-dräkt så kommer huden skyddas emot cirka 98% av de farliga solstrålarna.  

Någonting du dock bör ha i åtanke är att UV-dräkter vanligtvis inte skyddar varken händer eller huvud. Vid köp av en del modeller får du däremot med en solhatt.

Även glipor kan förekomma och dräkterna kan flytta på sig medan ditt barn befinner sig i vatten, så därför är det fortfarande viktigt att komma ihåg att smörja in ditt barn med solskydd även om de har på sig en UV-dräkt.  

Att tänka på vid köp av en UV-dräkt 

Det finns väldigt många olika modeller av UV-dräkter och det kan därför vara svårt att göra ett val. Du bör se till att dräkten sitter bekvämt och att du köper rätt storlek för ditt barn. Om dräkten antingen är för stor eller för liten kan det göra att ditt barn inte trivs i den. Storleken och passformen är därför det främsta att ha i åtanke när du väljer en UV-dräkt till ditt barn. 

Någonting annat som ger maximalt skydd är en dräkt med långa armar och ben. Det finns både byxor och tröjor som säljs separat men även heldräkter.

Låt ditt barn känna in dräkten lite innan ni börjar använda den flitigt på stranden för att ditt barn ska vilja ha på sig dräkten under en längre tid. Här nedan har vi samlat ihop några goda alternativ av UV-dräkter till ditt barn som både skyddar och är snygga på stranden! 

Nordbjörn Almö badset 

Nordbjörn Almö Badset är ett bekvämt och ventilerande alternativ när det kommer till UV-dräkter. Vid köp av denna får du med både byxor och tröja som skyddar ditt barn när ni är ute och badar.

Modellen kommer i en mycket gullig design och är både enkel att ta av och sätta på tack vare dragkedjan framtill.   

Denna är även tillverkad i ett mycket skönt material vilket består av 82% polyamid och UV-dräkten erbjuder ditt barn ett skydd SPF50+.  

Swimpy UV-dräkt Bamse  

Swimpy UV-dräkt Bamse är en UV-dräkt i ett mycket bekvämt material som även är snabbtorkade. Detta är fördelaktigt när ni är ute och badar och denna dräkt har även UV-skydd SPF50 för maximalt skydd.   

Swimpy går även utmärkt att tvätta och du behöver inte oroa dig över att UV-skyddet ska försämras på något vis.

Denna dräkt kommer i ett bamsemotiv och är även försedd med en extra hög krage, då just halsen är en plats man lätt kan glömma att smörja in med solkräm. Komplettera gärna denna dräkt med en matchande solhatt! 

Luca & Lola Sicilia Simdräkt  

Luca & Lola Sicilia Simdräkt är en snabbtorkande UV-dräkt med en mycket god ventilation. Det gör susen under varma dagar då en tajt åtsittande dräkt kan bli för varmt.

Med denna dräkt får ditt barn en mycket bekväm upplevelse i vattnet och på stranden.   

Detta främst tack vare de platta sömmarna men även dragkedjan som är försedd med skydd. Den kommer i en mycket fin röd modell och har både korta armar och ben.